Genel

Yargılamama Sanatı – 2. ÇAKRA

Yargılamama Sanatı
2. Çakra
Eğer dış dünyayı sürekli sizi bir sebepten suçlarken buluyorsanız 2. Çakra blokaji üzerine konuşabiliriz.
Zaten bir düzeyde siz de kendinizi suçlu hissediyor olmalısınız. Özellikle yaşamdan keyif almak için yapılan her eylem sizi daha da suçlu hissettirecektir.

Sacral çakra konularında, özellikle anneniz kendi hayatından memnun değildiyse( ! ) ve duyguları eril enerji tarafından tatmin edilip beslenmediyse muhtemelen aldığınız limonun bile eleştirildiği bir çocukluk hatta gençlik geçirdiniz.

2. Çakramız yumurtalıklarımızda salgılanan hormonların enerji düzeyi ile ilişkilidir ve yaratıcı enerjimizin açığa çıktığı alandır. Bu yaratım bedeniniz aracılığı ile bir bebek yaratmaktan, kreatif şekilde para yaratıp, kazanabilmenize kadar uzanır.

2. Çakra aslında 1. Çakra ile anda kalıp hayata köklendikten sonra açılan bedensel haz duygusudur. Cinselliktir. Cinsel enerjiniz doğal olarak akmıyorsa veya her ilişkiniz bir travmaya dönüşüyorsa derinlerde suçlu hissedecegimiz ilişkileri tekrar eden paternlerle yeniden çekebileceğimiz anlamına gelir.

Yumurtalıklardaki tüm kistler, miyomlar, adet döngüsü bozuklukları ve erkeklerdeki tüm cinsel sorunlar 1. Çakra (özgüvensizlik) ve akabinde 2. Çakra (suçluluk) ile ilgilidir.

İlk 3 çakramız bloke oldugunda ise kilo almaya başlarız. Kök çakra eylemsizlik ile tıkanırken, kişi sacral boyutta yaşamdan haz alamaz halde ve göbek çakra da yaşamı sindiremez haldedir.

Şimdi konuya şurdan yaklaşalım, hiç mutlu olmak için yaptığınız bir şey sizde kabusa döndü mü ?
Mesela tatile çıktınız ancak olmadık işler oldu.
Yada aşka yelken açtınız ancak duygusal olarak mutluluktan uçacağınıza , duygusal yıkım içindesiniz, üstelik suçlanıyorsunuz. Şimdi hoşgeldin farkındalık !

Tuhaf olan siz kendinizi başka bir sebepten suçlu hissederken, örneğin alışveriş yaparken bir kasiyer dahi sizi başka bir sebepten kolayca suçlayabilir.

Dünyanın geri kalanı sizi eleştiriyordur.
Hatalı karar almışsınızdır yada aldığınız araba, eşya, ev sorun çıkardıysa yine eleştiri yağıyordur.

Kar etmek için iş kurmuşsunuzdur ama sürekli borç içindesiniz, ama neden hazza dönüşmüyor olabilir ?

Aynı eşyadan başkaları alıp keyfini sürerken sanki aynı eşyalar sizin üstünüzde parlamıyor yada bir düğmesi kopuk geldi.

Belki de vücudunuzda sürekli fiziksel acılar var. Yaşamdan haz almanın yanından bile geçemez haldesiniz.

Öte yandan başkaları aynı değerlere çok kolay ulaşıyor.

Sizce sebebi ne olabilir ? Siz haketmiyor musunuz da… ?

Açıkçası kök çakra güvende hissetmemek, ikinci çakra hatalı hissetmek ve göbek çakra ise yeterli hissetmemekle örtüşür.

Hata sandığımız çoğu şey zihinseldir ve kendimizi yargılamadan kendimize bakmak için Yaratıcı’nın perspektifinden kendimize bakabilmektir aslolan. Yani hata bile yapsak kendimizi affedilmeye açabiliriz.

Suçluluk çoğu zaman ebeveyn hipnozudur.
Yada 2. Çakrası bloke olan her birey sizi kolayca yargılar ve suçlayabilir.

Bununla birlikte hayatın içinde veya sosyal medyada gördüğümüz her acımasız, eleştirel yorum 2. Çakrası bloke olup hayattan haz almayan kişilerin frekans boyutudur.
Haklı olmaları 2. Çakralarının bloke olduğu gerçeğini değiştirmez. Çünkü bulundukları koşullardan asla haz almıyorlar.

İronik olan temelde bizim de kendimizi suçlu bulmamızdır. Bu duygumuzdan arınınca tuhaf şekilde insanlar bizi onaylamaya ve her yaptığımızın doğru olduğunu düşünmeye başlar.

2. Çakrayı düzelten dua basitçe “ya tevvab” dır.
Affedilme frekansına çıkarız birden ve kolayca aşk ve haz yaratabiliriz.

Kürtaj gibi deneyimler suçlu hissettirdiği için bu çakrayı kolayca bloke edebilmektedir.

Sürekli eski eşinden cefa çeken ve asla nafaka alamayan bir danışanımla bilinçaltı çalışması yaptığımızda 20 yıl önceki kürtaj anılarına ulaştık. Duygusal release (nefesle bırakma tekniği) uyguladığımızda ise bir hafta içinde bambaşka bir aşka yelken açmıştı.

Öyleyse şimdi yargılama – affet !
Ne kendini ne dünyayı … yargılamadan affedip sevebilir misin ? Bağışlayıcı olabilir misin ?

Demet Yıldırım

Seanslar : 05315104865

Laya Holistic Terapi

demetyildirim.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir