Astroloji ve Doğum Haritası

Astroloji Nedir? Astrolojinin Tarihi – Astroloji Dersleri 1

Astrolojinin Tarihi

Astroloji Nedir?

Gökyüzü gözlem analizi olarak kabul edilen astroloji aslında gökyüzü cisimlerinin konumlarını ve birbirleriyle oluşturdukları olumlu ve olumsuz açıların potansiyel etkilerini kapsar. Bu durumda astrolojik haritalar gökyüzünün anlık fotoğraflarıdır şeklinde düşünebiliriz. 

Astroloji ve Doğum Haritası

Kişilerin doğum anı yanı sıra, ülkelerin kuruluş tarihi, evlilik tarihiniz, şirketlerin kuruluş tarihi, evcil hayvanınızın doğum anı veya sahiplendiğiniz an, hatta arabanızı satın aldığınız tarih dahil olmak üzere bu enerjilerin sizinle uyumlu akıp akmayacağının işaretlerini taşır.

Aklınıza gelen her nesne, olay yada kişinin bir doğum anı vardır. Doğduğumuz anın ve koşullarının enerjisi ezoterik olarak önemlidir. Her şey nasıl başlarsa öyle gider… Tıpkı doğada olduğu gibi yazın ekilen domates ile kışın serada ekilen domatesin tadı her zaman farklı olacaktır.

Astrolojinin Tarihi 8000 yıllık arşiv!

Kaynaklara göre 6000 yıllık tarihe sahip astrolojinin tam olarak nerede başladığı bilinmemektedir ve Hint yada Çin kültürüne bakıldığı zaman ise astroloji tarihi 7500-8000 sene geriye gitmektedir. Bu durum Hintlerde vedik astroloji, Çin İmparatorluğunda Çin astrolojisi ve diğer kültürlerde Batı astrolojisi olarak farklılaşarak karşımıza çıkar.

Eski insanlar gökyüzünün belirli periyotlarda hareket ettiğini, gök cisimlerinin başladığı yere geri döndüğünü ve çember şeklindeki eliptik hareketlerini farkedip gökyüzü gözlem evleri kurmuşlardır. Bazı zamanlar toprağın bereketli olduğunu, bazı zamanlar ise gökyüzünün neşe saçtığını farketmişlerdir. Bazı zamanların sert fırtınalar ve depremler getirdiğini, ay-venüs kavuşumu gibi bazı zamanların ise aşk için uyumlu olduğunu idrak etmişlerdir.

Feleğin Çemberi, Çarkıfelek ya da Doğum Haritası

Astroloji haritamız (birth chart yada natal chart) bir çember halinde görünür ve bunu 12 dilimli doğum pastanız olarak düşünebilirsiniz. Araplar ise bu feleğin çemberine çarkıfelek demişlerdir. Tarihe dönüp baktığımızda en gelişmiş ve en detaylı astroloji analizi çıkaran topluluk Babiller iken, Güney Amerika’da Mayalar ve Eski Mısırlıların da çok doğru hesaplamalar yaptığını görebiliriz.

Doğu saraylarında ise astrolojinin daha yoğun kullanıldığını görüyoruz. Bereketli ekin tarihleri, salgın hastalıklar, savaş stratejileri ve ülkelerin kaderi daima sarayın astroloğuna sorulurdu.

Ortaçağda katolik mezhebi, geleceğe yorum yaptığı için astrolojik gözlemleri yasaklamış, cadıları yakmış ve dönemin papası siyah kedilerde lanet/şeytan olduğunu söylemiştir. Kedi avı neticesinde tüm kediler öldürülünce tüm Avrupa Vebadan kırılmış, milyonlarca insan ölmüş ve başa çıkamayan Neron komple şehri yani Roma’yı yakmıştır. Bunun gibi önyargılı gelişmeler de batı astrolojisinin gelişmesini uzun yıllar engellemiştir.

16. Yüzyılda Nostradamus ve Astroloji

Nostradamus ya da asıl adıyla Michel de Nostredame, Fransız hekim, eczacı, kâhin ve astrologtur. 

Hastalarını çok farklı tekniklerle tedavi edip büyük başarı yakalayınca onun büyü yada karanlık güçlerden faydalandığına dair söylentiler yayılmıştır.

Kaçıp Salom şehrine giden Nostradamus burada Fransız Kraliçesi Catherine ile karşılaşmıştır. Kraliçeye eşinin ve çocuklarının ne zaman öleceğini söylemiş ve dediklerinin hepsi çıkmıştır.

Engizisyon rahiplerinden korkan Nostradamus Yüzyıllar adlı 4 kitap yazmıştır. Dizeler halinde yazılan bu kitapta atom bombası, deniz altı, uçağın icadı, aya yolculuk gibi kehanetlerde bulunmuştur. Ancak bir yan etki olarak insanlar astrolojiyi fal olarak algılamaya başlamıştır ve ardından dinin baskısıyla kendilerini geri çekmişlerdir.

Kopernik’in Güneş’in gezegen sisteminin merkezinde olduğunu söylemesi ile astronomi ve astroloji yavaş yavaş birbirinden ayrılmıştır.

Eğlenceli ve örnek olaylarla süslemeli astroloji dersleri başlıyor :

Holistic Astroloji Sınıfı

Kayıt için bize yazabilirsin , whatsapp hattı : 05315104865

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir