Ruhsal Enerji

Fakirler Neden Zalimlerle Eşleşir ?

Fakirler Neden Zalimlerle Eşleşir ?

Neden her fakirin bir zalimi vardır ? Yada neden pasif kişilerin hayatında baskıcı karakterler olur ?

Fakirliğin farklı türleri var elbette. Biz burada kök çakrası zayıf, hayatı ile ilgili gerekli majör adımları atmamış kişilerden bahsedeceğiz. Doğru zamanda ve doğru hızla eyleme geçmeyen bu kişilerin her zaman bir motivatöre ihtiyacı vardır ve bu da genellikle zalim dediğimiz sert karakterli baskıcı despot profilli kişilerden çıkar.

Eğer hayatınızda zalim karakterler varsa ki, bu patronunuz, anneniz, eşiniz vs olabilir, o kişiler başka bir açıdan sizin bir boyutta eylem mekanizmanızdır. Ne zaman kendi disiplininizi hayatın doğru akışıyla eylemleştirirseniz bu kişilere ihtiyacınız kalmaz. 

Bu durumu anlamak ve çözmek bazı kişilerde çok uzun sürer ve hayat boyu sadece zalimlerin zalimliklerini anlatıp dururlar ancak içe dönüp neden bu kişiye ihtiyacım var diye sormak unutulur.

Her koşulda içe dönme becerisine biz kişisel gelişim deriz ve kişisel gelişim sadece ritüeller, suni olumlamalar ve yorumlayamadığımız ezoterik bilgilerden oluşmaz.

Şimdi hayatında zalim profil tutan danışanlardan örnek verelim,

– Endüstri mühendisi bir danışanın hayatındaki neredeyse tüm profiller zalimdi. Abisinden dayak yemiş, annesi psikolojik saldırılarla babasını yok etmişti. Sevgilisi ise gerçek manada dengesizlikleri olan ve şiddete eğilimli biriydi. Her seans sadece yapılan zalimliklere tutunuyordu ve asla gerçek bir değişim için radikal adımlar atmıyordu. Bu zalim kişiler bazen bizim kendi gölge yanlarımızdan kaçmamıza hizmet ederler.

– Ünlü ve sosyetik bir simanın evinde asistan olarak çalışan danışan sürekli kullanılmış ve yıpratılmış hissediyordu ancak bu zalim kişiyle çalışmaya devam ediyordu çünkü mağdur olmaya alışmış ve bu sayede sağdan soldan destek alabiliyordu. Ancak kök çakrasını bir gün calıştırdığında bu kişilerin hiç birine ihtiyacı kalmadı. İnanır mısınız bir kısmı ahirete intikal etti ve bir kısmı da taşındı gitti … Tabi bu sefer de kendi yetersizlikleri ile yüzleşecekti, zalimler sahneden çekilmişti …

– Bir antrenör önceki patronunun zalimliğinden şikayet ediyordu, kendisini kullanıp hakkını ödemediğini anlatıyordu ancak bir yandan özgür olmak isterken bir yandan hayatıyla ilgili majör adımları atmıyordu, sonunda eski patronundan bir süre ayrılsa da hakkını yiyen zalim patrona geri döndü çünkü konfor hissettiğinde asla eyleme geçmiyordu …

Bunun gibi örnekler zincirleme olarak gidecektir ancak ana fikir bizden ibarettir, zalimlerden değil …

(Burada fakir, parasız yada pasif kişiler zihninizde genel bir taslak oluşması için örneklendi. Çünkü fakir kelimesi sosyo-kültürel olarak biraz incitici bir söylem.)

demetyildirim.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir